Inlevertips BeterBoompje ZONDER KLUIT

LOCATIE AMSTERDAM

Hoe gaat het ophalen in zijn werk?

In de Gemeente Amsterdam worden de verzamelde kerstbomen gebruikt om groene energie op te wekken. Vorige jaar in het stadsdeel Noord reed tussen 2 januari en 18 januari de gemeente 4 keer langs om de kerstbomen op te halen. In 2019 werden de bomen ook verzamelt 2 weken lang vanaf 2 januari. In de stadsdelen Noord, West, Zuid en centrum werden de kerstbomen iedere opgehaald van de straten.In de stadsdelen Oost en Nieuw-west werden de bomen opgehaald met het grofvuil.Het was ook mogelijk om u kerstboom af te leveren bij een van de zes afvalpunten. De afvalpunten liggen aan de Cruquiusweg, Henk Sneevlietweg, Meekerkdreef, Rozenburglaan, Seineweg en Struisgrasstraat.

https://www.rodi.nl/regio/amsterdam-noord/168338/waar-laat-ik-mijn-oude-kerstboom-

https://www.nu.nl/amsterdam/5664866/plekken-kan-kerstboom-inleveren-in-gemeente-amsterdam.html

https://www.amsterdam.nl/adressengids/zoeken/?zoeken=true&Zoe_kenmerk_0_Clt_values=2727

BREDA

Hoe gaat het inleveren in zijn werk?

In de gemeente Breda kon u voorgaande jaren u kerstboom inleveren bij een van de 15 verzamelpunten. Op zeven locaties werden de kerstbomen verbrand in de openlucht hierbij ontstaat meer luchtvervuiling dan bij de afvalenergiecentrale. De kosten liggen dan ook vele malen hoger bij een openbare verbranding. In 2020 kon u de kerstbomen inleveren op:

 • 4 Januari: Zandberg, Brabantpark/Heusdenhout
 • 5 Januari: Overakker/Ijpelaar, Effen
 • 11 Januari: Blauwe Kei, Sportpark
 • 12 Januari: Belcrum, Princenhage
 • De verbranding van de kerstbomen waren op:
 • 4 Januari: Kievietsloop
 • 5 Januari: Ginneken, Teteringen Waterdonk
 • 11 Januari: Boeimeer, Prinsenbeek
 • 12 Januari: Bavel, Ulvenhout

DELFT

Hoe gaat het inleveren in zijn werk?

In de gemeente Delft belanden de kerstbomen bij het restafval, Restafval kan niet gerecycled worden en wordt dus verbrand. Volgens de ophaalservice zit in het hout een relatief hoge calorische waarde, waardoor er bij verbranding relatief veel energie-terug kan winnen. In 2020 kon u in de gemeente Delft de kerstboom naar de milieustraat van Avalex brengen. In de maand Januari kon u de boom ook aanbieden bij het restafval.

DEN BOSCH

Hoe gaat het inleveren in zijn werk?

In de gemeente Den Bosch kan de kerstboom buiten gezet worden naast uw container op:

 • 6 januari: De Vliert, De Muntel, De Haren, Groote Wielen (De Hoven), de Borchen (west), Overlaet, de Pettelaar, ’s-Hertogenbosch Zuid, Hekellaan, de Meerendonk, de Donken, de Morgen, de Buitenpepers, Eikendonkplein, de Hofstad en de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.
 • 7 januari: Willemspoort, Orthen, Paleiskwartier, Maliskamp, Kruisstraat, Boschveld, Deuteren, Schutskamp, Henriëttewaard, Bokhoven, Haverleij, Eimeren (Maaspoort), Rompertcentrum, Muziekbuurt, Vinkel , Nuland.
 • 8 januari: Kruiskamp, Empel, de Slagen, Hambaken, Rompert.
 • 11 januari: Molenhoek, Maaspoort (Schepenbuurt, Schoutenbuurt en de Valleien), De Hoeven, Engelen, Hintham.januari: De Borchen (oost), Centrum Rosmalen, Sprokkelbosch,Aawijk, Graafseweg, Lagelandstraat, Maaspoort (Zilverpark, de Polders, Italiaanse buurt).
 • 13 januari: De Vliert, De Muntel, De Haaren, Groote Wielen (De Hoven), de Borchen (west), Overlaet, de Pettelaar, ’s-Hertogenbosch Zuid, Hekellaan, de Meerendonk, de Donken, de Morgen, de Buitenpepers, Eikendonkplein, de Hofstad en de binnenstad van ’s-Hertogenbosch

EINDHOVEN

Hoe gaat het inleveren in zijn werk?

In de gemeente Eindhoven worden de opgehaalde kerstbomen verwerkt tot houtsnippers voor de biomassacentrales. In 2020 waren er 33 inleverplekken waar de bewoners van gemeente Eindhoven op 11 januari tussen 10:00 en 15:00 de kerstboom naar toe konden bregen.

ENSCHEDE

Hoe gaat het ophalen in zijn werk?

In de gemeente Enschede haalt de afvalservice ‘Twentemilieu’ de kerstbomen op en levert ze af bij Bruins & Kwast in Goor. Hier worden de bomen verwerkt tot compost. Dit jaar haalt het bedrijf Twentemilieu de bomen op, bij flatgebouwen op 7 en 8 januari 2021 en vanaf 11 januari bij andere woningen. U kunt ook uw boom brengen naar het afvalpunt in Enschede Oost. https://www.tubantia.nl/ https://www.twentemilieu.nl/

GRONINGEN

Hoe gaat het ophalen in zijn werk?

In de gemeente Groningen worden de kerstbomen versnipperd en gebruikt als brandstof voor het zwembad van Kardinge. De gemeente haalt de eerste 2 weken van januari apart de kerstbomen op. Met de afvalwijzer online kunnen de bewoners van de gemeente zien wanneer ze waar komen.  De kerstbomen kunnen ook gebracht worden naar de stort.
https://gemeente.groningen.nl/gft-inleveren
https://www.rtvnoord.nl/

NIJKERK

Hoe gaat het ophalen in zijn werk?

Dit jaar wordt tussen 11 januari en 15 januari de kerstbomen opgehaald in de gemeente Nijkerk, dit wordt tegelijk gedaan met de vuilnis.

NIJMEGEN

Hoe gaat het ophalen in zijn werk?

In de gemeente Nijmegen haalt het bedrijf ‘Dar’ de kerstbomen op. Je kunt de boom op de dag dat hij wordt opgehaald op straat zetten. In 2020 werden de bomen opgehaald van 7 januari tot en met 12 januari.

RHENEN

Hoe gaat het ophalen in zijn werk?

In de gemeente Rhenen zijn verschillende inleverpunten waar de inwoners de kerstboom kunnen inleveren. In 2019 op woensdag 8 januari kregen de mensen in ruil voor een kerstboom 50 cent en maakte ze kans op verschillende kadobonnen. Dit is een initiatief van de ACV.

TILBURG

Hoe gaat het ophalen in zijn werk?

In de gemeente Tilburg kunt u naast de Duocontainer uw kerstboom aan straat zetten op de ophaaldagen van de duocontainer van 7 januari tot en met 13 januari 2021. De boom mag ook afgeleverd worden aan de milieustraat.

TIEL

Hoe gaat het inleveren in zijn werk?

In de gemeente Tiel kunt u de kerstboom afleveren bij de milieustraat. U mag hem ook in stukken in de groene container weggooien. Het adres van de milieustraat is Riemsdijk 8.

UTRECHT

Hoe gaat het ophalen in zijn werk?

In de gemeente Utrecht worden de kerstbomen apart ingezameld, U kunt ze brengen op tot nu toe bekend 21 inzamelplekken. Deze bomen worden versnippert en verwerkt tot compost en bodembedekker. Dit zijn de inzamellocaties:2e Daalsedijk t.o. nummer 157 Aartsbisschop Romerostraat / Pal MaleterstraatAdriaan van BergenstraatAfvalscheidingsstation De StitsAfvalscheidingsstation LunettenAfvalscheidingsstation TractiewegBladvinder / AmaliaparkBurgemeester NorbruislaanBurgemeester Ter PelkwijklaanDe Milan Viscontilaan / RiesenbergDe Paltz / PanbosDodt van Flensburglaan / Samuel MullerstraatDokter OolderslaanDraaiwegFrontoweg / HeldammersingelH.J. Schimmelplein Hobbemastraat t.o. 20Huis te ZuylenlaanJapuradreef (in de nabijheid van de Incadreef)Kennedylaan