Een duurzame kerstmissie

Voor dit jaar zijn er geen BeterBoompjes meer...
Volg ons @beterboompje en tot volgend jaar!

Reserveren? Meer info volgt!

Nu al interesse mail ons op info@beterboompje.nl

Volg ons

BeterBoompjes met kluit van 2020 zijn weer teruggeplant

Blijf op de hoogte

Door jullie support kunnen we met BeterBoompje een nieuwe hoofdstuk beginnen.

We zijn opzoek naar land voor onze bomen! Ken jij of ben jij landbezitter neem dan contact met ons op via info@beterboompje.nl

Jaarlijks gooien we in Nederland 2.5 miljoen kerstbomen weg en dit willen we stoppen. Samen met Lowlander Bier is het onze missie om deze wegwerpkerstbomen te vervangen door kerstbomen die teruggeplant (en hergebruikt) kunnen worden zodat we hiervan de nieuwe norm maken. Dit doen we door in heel Nederland de volgende twee kerstbomen aan te bieden:

BeterBoompje zonder kluit: voor elke verkochte kerstboom planten we twee nieuwe herbruikbare biologische adoptiekerstboompjes in het Lowlander Kerstbomenbos. Hierdoor kunnen we straks allemaal genieten van een kerstboom met kluit die meerdere jaren bij ons op bezoek komt met kerst.

BeterBoompje met kluit: deze kerstboom breng je bij ons terug en planten wij terug in de natuur. Hierdoor zal de boom voor altijd in een bos blijven voortbestaan.

Tijd voor actie, doe je mee?

Beterboompje: Beter voor de aarde en nét zo leuk voor jou.

Koop dit jaar een kerstboom waar je een beter gevoel van krijgt!

1. Kies jouw BeterBoompje

2. Bepaal je pick-up point en prik een datum: in begin december

3. Haal jouw boom op in een gezellige kerstsfeer

4. Laat jouw BeterBoompje shinen bij jou thuis en geef hem veel liefde

5. Fijne kerst met jouw BeterBoompje :)

BeterBoompjes zijn op te halen in Amsterdam, Breda, Delft, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Groningen, Nijkerk, Nijmegen, Rhenen, Tilburg, Tiel en Utrecht.

Waarom een BeterBoompje?

Ieder jaar gooien we in Nederland 2,5 miljoen wegwerpkerstbomen weg. Niet alleen sneu voor het boompje; ook allesbehalve duurzaam. Daarom zorgen wij voor BeterBoompjes, waarmee je niet inlevert op gezelligheid en die toch bijdraagt aan een betere kerst en een mooiere wereld. Een echt ‘beter’ boompje dus!

We willen de wegwerpkerstboom vervangen door herbruikbare kerstbomen. Deze kerstbomen zijn er helaas nog veel te weinig. Omdat mensen toch graag een kerstboom in huis willen, bieden wij nu een boom zonder kluit aan waar wij twee herbruikbare adoptieboomstekjes voor aanplanten.


Als deze boompjes groot zijn kunnen ze gemiddeld 5 jaar lang worden gebruikt als adoptiekerstboom. Ons BeterBoompje zonder kluit is dus een tussenoplossing om een transitie in de markt mogelijk te maken. Door de adoptieboompjes vanaf nu flink aan te planten kunnen we straks allemaal genieten van een kerstboom met kluit die meerdere jaren bij ons op bezoek komt met kerst :)

Kies hier hoe jij wilt verduurzamen:

Met een
BeterBoompje ZONDER KLUIT

zorg jij ervoor dat wij twee nieuwe herbruikbare biologische adoptiekerstboompjes planten in het Lowlander Kerstbomenbos. Hierdoor kunnen we straks allemaal genieten van een kerstboom met kluit die meerdere jaren bij ons op bezoek komt met kerst.

Met Net


Topkwaliteit Nordmann:
150-175 cm - €28,50
175-200 cm - €39,50
200-250 cm - €52,50
250-300 cm - €77,50

Reserveren? Meer info volgt!

Nu al interesse mail ons op info@beterboompje.nl

Met een
BeterBoompje MET KLUIT

zorg jij ervoor dat jouw kerstboom een tweede leven krijgt. Jij brengt 'm bij ons terug en wij planten 'm weer in de natuur. Hierdoor zal de boom voor altijd in een bos blijven voortbestaan.

Zonder Net


Mooie Picea Omorika:
100-125 cm - €35,00
125-150 cm - €39,50
150-175 cm - €49,50
175-225 cm - €55,50
(excl. 10,- borg)

+ GRATIS Lowlander Winter I.P.A.

Reserveren? Meer info volgt!

Nu al interesse mail ons op info@beterboompje.nl

Beide opties zijn verkrijgbaar in vier verschillende maten. Voor ieder wat wils!

Kom jouw BeterBoompje begin december halen op een van onze 16 pick-up points door heel Nederland: uiteraard in volledig gezellige kerstsfeer!

BeterBoompje voor Bedrijven

Wil jij je medewerkers dit jaar blij maken met een bijzonder kerstgeschenk, maar wil je niet inleveren op je idealen? Verras ze dan met een BeterBoompje! Veel beter, net zo simpel en minstens zo gezellig!

Je kan bij ons een mooie kerstboom bestellen voor al je personeelsleden. Zij kunnen online zelf een datum kiezen (in begin december) waarop ze de kerstboom kunnen ophalen.

Mail ons

Steun deze duurzame kerstmissie! Help jij ons mee aan een mooiere wereld?

Deel en win een #beterboompje

Om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor een duurzamere kerstboom, kunnen we alle aandacht gebruiken. Deel jouw ervaring met je #beterboompje op Instagram en win een gratis BeterBoompje voor volgend jaar! De winnaar wordt bekend gemaakt op 24 december. Houd je DM in de gaten…

'Haal dezelfde vertrouwde kerstboom in huis en zet de eerste stap naar een duurzamere kerst!'

Waarom kost een BeterBoompje wat-ie kost?

Een BeterBoompje kost misschien wat meer dan de spotgoedkope wegwerpkerstbomen die je gewend bent. Dat heeft natuurlijk een goede reden. Onze eerlijke bomen hebben een eerlijke prijs. En omdat jij ‘m gewoon netjes betaalt, hoeft de natuur dat niet te doen. Wel zo vriendelijk, toch? Hoe komen onze prijzen tot stand?  

BeterBoompje zonder kluit
Voor elk BeterBoompje zonder kluit planten we twee nieuwe adoptie kerstboomstekjes terug in het biologische Lowlander Kerstbomenbos. Al deze kerstbomen worden de komende jaren duurzaam onderhouden in een bos waar een gezond ecosysteem prioriteit is; we focussen ons op een gezonde bodem en stimuleren de biodiversiteit. De stekjes worden zo klaargestoomd tot volwaardige herbruikbare bio-adoptiebomen en elk jaar weer teruggeplaatst.

BeterBoompje met kluit
Met jouw bijdrage dekken we de kosten van de groei en het onderhoud van de boom, het vervoer heen en terug naar het bos en het handmatig terugplaatsen.

Bestel hier!

Met onze bomen op naar een toekomstbestendige kerst!

Het is onze missie om binnen tien jaar alle 2,5 miljoen wegwerp kerstbomen in Nederland te vervangen voor een duurzaam alternatief. Verantwoorde groei, dus. Met de huidige wegwerpcultuur gaat dat niet zo één-twee-drie. Het vraagt om tijd, geduld en een grootschalige transitie naar een toekomstbestendig systeem waarbij we de biologische adoptiebomen, die jaren meegaan, de norm maken. Dat begint bij toegankelijke én duurzamere alternatieven.

Bij BeterBoompje vind je twee duurzamere en dus betere opties. De eerste optie is een kerstboom zonder kluit (de “afgezaagde” optie). Deze optie is, volgens onze strategie, een tussenoplossing om de markt te kunnen veranderen: voor iedere kerstboom zonder kluit die jij koopt, plant Lowlander twee nieuwe, biologische adoptie boompjes in hun Kerstbomenbos. De tweede optie is een kerstboom met kluit. Deze logeert als het ware een maand bij jou, waarna wij hem terug planten in de natuur.

BeterBoompjes zijn beter want:

- Het BeterBoompje met kluit wordt teruggeplaatst in de natuur en haalt zo de rest van zijn tweede leven CO2 uit de lucht.

- Voor het BeterBoompje zonder kluit worden er twee nieuwe biologische adoptie kerstboomstekjes geplant. Deze zijn na een paar jaar groot genoeg om vervolgens gemiddeld 5 jaar lang te worden gebruikt als adoptiekerstboom. En zo zorgen we er voor dat de wegwerp kerstboom in Nederland wordt vervangen door een duurzaam alternatief.

De adoptiebomen in het Lowlander Kerstbomenbos worden:

1. Biologisch en met liefde gekweekt
De stekjes (en over een tijdje dus adoptiebomen) in het Lowlander kerstbomenbos worden biologisch en met liefde gekweekt. In ons bos is een gezond ecosysteem prioriteit; we focussen op een gezonde bodem en stimuleren de biodiversiteit. Lees meer over het proces en de verzorging van onze bomen op de website van Adopteer Een Kerstboom, onze gespecialiseerde partner.

2. Meerdere jaren gebruikt
Met een adoptie kerstboom weet je zeker dat je voor de duurzamere optie gaat. Als je eenmaal een adoptie kerstboom te pakken hebt is dit echt jouw boom, die gemiddeld zo’n 5 jaar meegaat.